Een Marokkaans Comité in Langedijk
In februari 1987 richtten 21 vertegenwoordigers van Marokkaanse gezinnen in het Ontmoetingscentrum in Langedijk een comité op. Het comité had als doel de belangen van de Marokkanen van Langedijk te behartigen. Via deze brief bracht de voorzitter van het nieuwe Marokkaanse comité op 27 mei de Burgemeester en Wethouders van Langedijk op de hoogte van de oprichting. De hele Marokkaanse gemeenschap stond daar volgens de brief achter.
Het comité diende onder meer een verzoek voor een gebedsruimte tijdens de Ramadan. Het zette zich ook in voor naailessen voor Marokkaanse vrouwen en voor een leraar voor de Marokkaanse kinderen.
In de jaren zestig was er in Nederland een groot tekort aan arbeidskrachten. Daarom werden er arbeiders uit het buitenland gehaald, onder meer uit Marokko. De mannen lieten hun gezin achter om in Nederland geld te verdienen. In 1974 maakte de wet op de gezinshereniging het mogelijk dat zij hun gezin naar Nederland haalden. Veel arbeidsmigranten deden dat. Hierdoor ontstond er een grote Marokkaanse gemeenschap in Nederland. De integratie was soms lastig. Zo bleven mensen met dezelfde achtergrond vaak bij elkaar wonen. Een comité zoals dat in Langedijk kon helpen het contact tussen het gemeentebestuur en de Marokkaanse gemeenschap te verbeteren.